http://mydinahany.blogspot.com

DUNIAKU ADALAH KAMU....

My photo
Dilahirkan pada 17 Julai 2006 di Hospital Sultanah Aminah Johor Bahru.Merupakan puteri kesayangan yang lahir atas dasar CINTA Suhana dan Sham setelah menganyam CINTA sebegitu lama...Lahirnya membawa pelbagai cerita suka dan duka,terakam menjadi memori yang paling indah untuk dikongsikan bersama...

Tuesday, November 22, 2011

TQ Papa....Luv U So Much...


Tahun nie....Dina banyak dapat hadiah. Ini pula adalah hadiah dari Papa sempena kejayaan Dina dalam Peperiksaan Akhir Tahun aritu. Papa belikan Dina PSP ataupun "PlayStationPortable"....

Sebelum Dina menghadapi peperiksaan tempohari,papa memang dah janji dengan Dina. Kalau Dina dapat keputusan yang cemerlang,Papa akan belikan Dina PSP ni. maklum jelah,sebelum ini,Dina memang tidak pernah berpeluang untuk ada alat2 permainan macam gini. Zalimnya mamakan,sebab tidak pernah bagi Dina barang2 seperti ni.

Bukannya mama tak nak belikan Dina alat2 permainan sebegini,tapi mama selalu fikirkan,apa yang lebih penting dalam kehidupan Dina. Bagi mama,Dina minat buku2...itu yang mama selalu belikan buku....Tapi mama tahu tidak salah untuk Dina memiliki barang2 seperti ini.So TQ Very Much yea papa,sebab hadiahkan Dina PSP ni.
Dalam PSP nie,papa ada masukkan beberapa games untuk Dina.....Erm...ada juga games untuk papa tau....Mama pun main sekali...Hehehe....

Inilah games yang paling Dina suka iaitu Cakes Mania. Masa Dina mula2 main tu,Dina selalu tak dapat goal....tapi mama selalu cakap kat Dina,Dina tak boleh putus asa....Dina kena cuba dapatkan goal tu juga...Lama2 akhirnya Dina dapat juga capai goal tu...


Games ke 2 Dina adalah Diner Dash....Yang paling kelakarnya bila Dina main games ni,Dina akan selalu kelam kabut. terutama bila tiba level 6 yang mana bila ada family datang dengan anak kecil dan anak kecil itu perlukan kerusi budak. Selalunya papalah yang akan jadi mangsa untuk tolong Dina dapatkan kerusi tu...Huhuhu..

Games Bomberman ni,Dina belum pernah main lagi. tapi Dina selalu paksa mama untuk main games nie. Mama tahu dan kenal benar dengan sikap Dina. Kalau Dina tidak yakin boleh melakukannya,Dina memang tidak akan buat. Tapi kalau Dina dah bole melakukannya...memang mama tidak akan dapat kesempatan nak main games nie...

Ini pula games bola papa....Kite berdua tak pernah mainkan sayang. Yelah..mana kite reti main bola sepak...kalau tengok jer bolehlah....tapi takpe,kite bole selalu sokong papa..."Go Papa Go"

Ini pula games Angry Bird yang tengah popular tu...Dina pandai main games ni....Tapi bila Dina failed jer...Dina akan terus tukar games lain....Memang macam tulah perangai Dina sebenarnya. Kadang2 Dina nak semuanya sempurna....kalau Dina tidak dapat mencapainya,Dina akan berhenti serta merta.

Games ini,kita tak pernah main lagi....Hehehe...Belum ada kesempatan .
Akhirkata....
Sekali lagi TQ yea papa. Hadiah dari papa nie dah cukup menggembirakan Dina. Pasti Dina akan terus berusaha untuk mencapai kejayaan.
Apa hadiah dari mama yea.....erm pastinya doa yang tidak pernah putus akan mama panjatkan untuk Dina moga hidup Dina akan selalu dilindungiNya,dirahmatiNya....sepanjang zaman kehidupan Dina....

2 comments:

.::ahmadafiqaffandiahmadruzi::. said...

haa~ i'm waiting for my turn about 5 years..huhuhu

DinaHany said...

Hahaha...tp pasti iPhone4 itu lbh berharga dr PSP kan....

DinaHany...1 Tahun

DinaHany...1 Tahun
Inilah wajah DinaHany ketika berusia setahun.

Birthday Card From Abg Afiq

Birthday Card From Abg Afiq
DinaHany 1 Tahun...Masa Ni Gigi Dina Sama Mcm Spongebob..sebab tu abang Afiq buatkan card ni untuk Dina.

Bahagian Dalam Card...

Bahagian Dalam Card...

DinaHany..2 Tahun

DinaHany..2 Tahun
Wajah DinaHany Dah Berubah Bila Berusia 2 Tahun

Bufday Card Abang Afiq

Bufday Card Abang Afiq
DinaHany 2 Tahun....abang Afiq pilih huruf D untuk nama Dina..

Abang Afiq Yang Kreatif...

Abang Afiq Yang Kreatif...

DinaHany...3 Tahun

DinaHany...3 Tahun
Semakin manis bila usia dah bertambah ke 3 tahun.

Mama N Dina

Mama N Dina